Η Γιόγκα είναι η επιστήμη της αυτομεταμόρφωσης.  Μαθαίνοντας βασικές αρχές αυτοδιαχείρισης του σώματος, του νου και της αναπνοής και εξασκώντας τις ανάλογες πρακτικές, μπορείτε να αποκτήσετε:

  • Ζωή χωρίς άγχος: Από τον 1ο μήνα της πρακτικής, θα ξεχάσετε το στρες.
  • Ορθοσωμία: Η σωστή στάση του σώματος θα σας γίνει συνήθεια.  Θα δείτε τεράστιες αλλαγές μέσα στο 1ο 4μηνο.
  • Καλή υγεία: Γερή άμυνα, ευλυγισία, ευκινησία, δύναμη, αντοχή, ευρωστία...   Οι πόνοι και τα δυσάρεστα συμπτώματα στους μυς και τις αρθρώσεις, θα μειωθούν μέσα στο 1ο 3μηνο.  Ακόμα και χρόνιες παθήσεις ή απομεινάρια παλιών ατυχημάτων, εγχειρήσεων και κακώσεων μειώνονται μήνα με τον μήνα.  Έτσι, θα ζείτε μια πιο ποιοτική, λειτουργική και ευχάριστη καθημερινότητα.
  • Θετικό νου: Η Γιόγκα μας βοηθά να γίνουμε πιο συνειδητοί, ώστε ο νους μας να γίνει ένας καλός υπηρέτης, αφού σύντομα αποκτά ηρεμία, διαύγεια, συγκέντρωση, έμπνευση, δημιουργικότητα και καλύτερη μνήμη. 
  • Ισορροπημένα συναισθήματα: Μια πάνω, μια κάτω; Η Γιόγκα καλλιεργεί έναν ψυχικό κόσμο ώριμο, δεκτικό, δοτικό, ικανό να εκπέμπει, να δέχεται, να προσφέρει και να προσελκύει αγάπη. 

Επίγνωση

Το βασικό εργαλείο για να ηρεμήσει ο νους είναι η επίγνωση. Φέρνοντας την προσοχή στο παρόν ότι κι αν κάνετε, ότι κι αν συμβαίνει, ο νους ελευθερώνεται από την παγίδα που του στήνει η αγωνία για το μέλλον ή το αναμάσημα του παρελθόντος. Εξασκώντας την επίγνωση καθώς εξασκείτε τις τεχνικές της Γιόγκα, δημιουργείται η συνήθεια συγκέντρωσης στο παρόν και μεταφέρεται στη συνέχεια εύκολα και στην καθημερινή ζωή.  

Σωστή σωματική στάση & κίνηση

Μάθετε πώς να στέκεστε, να κάθεστε και να κινείστε σωστά. Το σώμα σας θα κρατήσει στη νευρομυϊκή του μνήμη τη σωστή στάση και τη σωστή κίνηση.
Θα την αναπαράγει εύκολα και χωρίς σκέψη μέσα στην καθημερινότητα. Αυτό θα διορθώσει και θα αποτρέψει μυοσκελετικά προβλήματα και μια ζωή χωρίς πόνους και φθορές.

Θετικός νους και συναισθήματα

Τα συναισθήματα εξαρτώνται από τη στάση του νου. Μαθαίνοντας να αποστασιοποιείστε από τις ακούσιες σκέψεις, σταματούν αυτόματα αυτές που είναι περιττές ή έμμονα αρνητικές. Τότε δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια ισορροπημένη και θετική λειτουργία του νου και των συναισθημάτων.

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018, 4:41 PM